Info oktober

Skärmavbild 2014-10-12 kl. 13.34.34

Hej,

Nu var det ett tag sen vi informerade om något.

Arbetet har inte stått still, i väntan på uppgifter från Länstyrelsen om nya ansökningsperioden och Herrljunga Elektriska AB(HEAB) som ritar dragningen på kartan har vi jobbat vidare med övrig info som ska fram. Vi har försökt kontakta så många som möjligt av de som ännu inte gått med och ökat på antalet medlemmar!

 

Den 29 september fick vi info om vad som gäller med bidraget. Bidraget täcker 40% av projektets kostnad och ges till föreningar efter en poängskala där olika faktorer spelar in. Antal hushåll, företag inom området, anslutningsgraden, hur bra samförläggningen är osv. Ansökningen öppnade i september och stänger i mars. Då ska vi ha färdigt våra uppgifter för att ha en chans på bidrag. Så nu ligger ett hårt arbete framöver!

Den 13 oktober hade vi möte med HEAB. Där vi gick igenom vårt område och vi fick se en preliminär karta på vår kommande kabeldragning. Vart dom har kablar nergrävda redan idag som vi kan nyttja och vilken luftburen ström dom vill ha ner samtidigt som vi gräver ner vår fiberkabel.

Inom kort kommer vi även få fram en kalkyl på projektet när HEAB ritat färdigt sträckorna. Då kommer vi preliminärt få veta vad projektet kan komma att kosta.

Det som är nytt och viktigt att veta i nya bidragsansökan är att inget bidrag beviljas i efterhand. Så för de som vill vara med och få bidrag måste gå med nu för när bidraget beviljas går det inte komplettera. Utan då gäller fullkostnadspris för den som vill ha fiber ingrävt.

Vi ser fram emot det fortsatta arbetet och återkommer när vi vet mer!

Vi kommer inom snar framtid behöva hjälp att gå sträckor, kollar marker och kartor.

Har ni inte ansökt än, se till och gör det här. Och prata gärna lite extra för fibern nu. För ju högre anslutningsgrad ju större chans till bidrag och billigare grävkostnad för alla.

Dessutom får vi mycket högspänning nergrävd på köpet!

Med vänlig hälsning,

Ordf. Gabriel Björnsson och övriga i Styrelsen