Inkoppling och driftstart!

Viktig information.

Vi i styrelsen kommer att onsdagen den 12 september från 16:00-21:00 att vara i Molla församlingshem. Det är fritt att komma när det passar under utsatt tid. Där kommer vi att dela ut information kring uppstart, ni kommer få en tidsbokning för installationen av mediaomvandlaren som ska monteras upp i respektive hushåll. Samt att vi kommer dela ut utrustningen till er som valt erbjudandet från Telia. Det är väldigt viktigt att ALLA kommer och hämtar detta.

Projektet

Grävningen gick i mål i slutet av förra veckan och alla sträckor är nu klara. Just nu pågår färdigställandet av blåsning och svetsning. Arbetet beräknas vara klart under nästa vecka. Telia påbörjar även installation av utrusningen i nodskåpen under nästa vecka. Totalt landade projektet till slut på 280st anslutningar.

Det sista steget är installation av mediaomvandlarna. Herrljunga Elektriska har hand om detta och arbetet kommer påbörjas 17 september. Det innebär att de ska hem till var och en av er och montera upp mediaomvandlaren samt aktivera denna. Det är tidsbokningen för detta som vi dels kommer att dela ut i församlingshemmet den 12:e.

Arbetet med detta beräknas pågå i tre veckor. Och så snart mediaomvandlaren är uppsatt och aktiverad så har ni en aktiv anslutning. Då kan ni beställa tjänster via öppen fiber eller aktivera ert Telia abonnemang direkt efter detta är gjort.

Information kring öppen fiber och kollektivavtalet finner ni genom att klicka HÄR.

Har ni några frågor är det bara att höra av sig.

Här finner ni kontaktuppgifter till styrelsen.

Mvh, Styrelsen