Ny information om ansökan

Representanter från styrelsen har varit på VG regionens landsbygdsfiberkonferens och fått den senaste informationen om vad som gäller för ansökan och bidraget från jordbruksverket som Länsstyrelsen handlägger. De har nu tagit fram de föreskrifter som gäller för ansökan som vi lämnade in 3 september förra året…… tiden har gått och föreskrifterna har förändrats på en del punkter så vi behöver komplettera vår ansökan med lite små detaljer. Vilket vi har fram till den 30/9 på oss att göra, det finns därför möjlighet för nya fastigheter att gå med men då är det snabba ryck som gäller! Ansökan kan göras här.

Den sista november skall länsstyrelsen besluta om vilka föreningar som får bidrag denna omgången. De som har en komplett ansökan har då chansen att få bidraget beviljat då.  I ansökan har de även ett poängsystem med olika parametrar, det vi har kvar för att få högre poäng är någon som har kompetens för upphandlingar och kan hjälpa till med detta. Finns det någon inom föreningen som kan tänka sig detta, hör av er till någon av oss i styrelsen. Vi har då större chans att få bidraget beviljat i november annars är nästa chans i februari nästa år.

Vi hoppas på att vi gjort en bra ansökan och projektering så att vi kan få bidraget beviljat redan i år och har fiber nästa höst.

För er som inte skrivit på markavtal hör av er till områdesansvarig, så att vi har det klart.