Nyhetsbrev December

Hej!

Nu var det ett tag sen det gick ut en uppdatering om läget, så här kommer lite info om vad som händer för tillfället.

Vi har i oktober och november rört oss en bit närmre målet, vi har nu passerat 3,5 av de 4,7mil i schakt som projektet består av. Har inte den exakta siffran på HEAB´s del, men uppskattningsvis består det av mindre än 1mil kvar.

I Molla by är det klart, Bäckafors/Killingsås, Ulvstorp, Attorp och Mollasidan av Torpåkra är klart. Håkentorp, Hägdene är nästan klart. Det som kvarstår där är ut till Ön i Håkentorp och så har vi Svenstorp. Vi har valt att avvakta till våren med dessa på grund av vädret och de markförhållanden som råder.
Vi har även grävt klart kring Almelund, Lerbäcken och Flaberg/Kartäcker.

I Vesene har vi gjort klart det mesta i byn, kvar har östra sidan om 183:an. Alltså runt Vesene Bygdegård, Furulund, Sandhem/Västerled och Torpåkra station. Lite korta sträckor som passar bättre att ta i vår.
Samt att vi har kvar från Haggården 2 till Eriksgården.

Sen har HEAB grävt förbi traktorförmedlingen, gjort klart i Götestorp och är nu vid Gärsabo/Nolgården. Där har dom denna veckan stannat för att det helt enkelt är för blött.
Så fort det blir bättre förhållanden fortsätter grävningen där och de gräver sig vidare mot Gudmundstorp via Skråkås.
Förhoppningen är också att vi gräver i Lida nästa vecka, tryckning sker under väg och järnväg där i V.51. Men vädret får avgöra även där. Just nu önskas lite kyla så marken bär lite bättre.

Blåsningen av fiber är klart till alla fastigheter i Mollaryd, stamfiber i Molla och vissa del av Vesene är också klart. Fortlöper i den takt det går. Ni som har fått eran slang framgrävd till trädgård får gärna gräva in den till husvägg. Så kan vi får klart så mycket blåsning som möjligt.

Vi vill även påminna om att en faktura kommer gå ut i början på Januari, del 2 av insats och kommer vara på 5000:- samt 2018-års medlemsavgift.

Vill ni ha hjälp med ingrävning av slang från tomt till husvägg så hör ni av er till någon i Styrelse så löser vi så någon kontaktar er.

Vi är uppe i 276st anslutningar som är fördelat på 249st fastigheter i dagsläget och vi hoppas såklart det tillkommer några fler innan vi går i mål.

Har ni frågor är det bara att höra av sig.

Med vänlig hälsning, Styrelsen MMV Fiber

1556_001-page-001