Nyhetsbrev Oktober

Hej!

Runt 2,7 mil av de 4,7 mil föreningen ska gräva är nu klart.
Stora delar av Molla är grävt, som vi nämnde i förra utskicket är Säryd/Kyrke klart. Nu även Stenkullen/Haga, Lilla Haga, Lundholmen, Sågverket, Fluxtorpet och de flesta runt torpvägen har fått sin slang.

I slutet på nästa vecka görs tryckning under vägen och färdigställande kring Lillebro och Mollabacken. Efter det rör vi oss bort mot Trädet, Bäckafors, Killingsås och tar med de som är kvar på vägen dit. Sen är tanken att vi tar Smedstorp och Attorp.

I Vesene börjar vi närma oss Byn, där grävs i första hand HEAB´s starkström som samförläggs med fiber. Vissa husanslutningar görs i samband med deras framfart, men en del lämpar sig bättre för mindre maskin. Vilket genomförs vid senare tillfälle.
I början på nästa vecka färdigställs även grävningen genom Ålleskogen som avslutas på Rönnekullen.

Skarvboxar har delats ut i Mollaryd och blåsning pågår där just nu. Vill man ha hjälp med uppsättning av boxen finns telefonnummer till Stefan på HEAB på lappen som ligger med i påsen.

Boxar kommer även börja delas ut i Molla och Vesene i den takt vi gräver in. Vill man ha boxen redan nu är det bara att kontakt Styrelsen.

Vad gäller nästa faktura kommer den att gå ut i början på Januari 2018 och bestå av medlemsavgift för 2018 samt ytterligare 5000kr i del av insats. Vi har fått ett förskott av bidraget på 1.000.000kr vilket gör att vi klarar oss längre än vi först räknade med.

Det har även tillkommit nya anslutningar efter hand vilket vi gärna ser mer av, det är inte för sent att ansluta sig förrän vi passerat. Ju fler vi blir desto bättre blir totalen på projektet.

I övrigt önskar vi en trevlig helg och har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig.

Med vänlig hälsning, Styrelsen