Nyhetsbrev Juli

Hej!

Juni har passerat och det närmar sig semestertider. Det har hänt en del sen senaste uppdateringen.

Första delfakturan på insatsen har skickats ut, vilket funkat mycket bra. Ytterligare del av insats kommer skickas ut under hösten.

Vad gäller grävningen så går det också väldigt bra. I Mollaryd är den västra sidan om Boråsvägen klar. Under förra veckan blev även första delen på östra sidan klar. Grushålan, Dalhem/Lunden, Stålarp och Grimmelycke är färdigt. Just nu är vi påväg upp mot bokelund. Det är kring 1,7km kvar att gräva där.

Grävarna tar semester efter denna vecka och står sedan stilla i tre veckor. Åter vecka 31. Då återstår resterande grävning till bokelund, Sjölund och husen kring Mollaryd Station. Tryckning under Boråsvägen från snugge mot Mollaryd stationen sker under nästa vecka. Vi kommer även trycka oss till en del av husen där.

Planen är att ytterligare två maskiner drar igång efter semestern. Exakt vilken maskin som går var är inte helt klart men förmodligen börjar vi med färdigställande i Molla och Hägdene/Håkentorp. För att sedan ge oss på Vesene. Blåsning av fiber i stamledning har också påbörjats lite smått.

Ni som fått slang framgrävd till tomt i Mollaryd kan gräva slangen vidare till husväggen så snart ni kan. Tanken är att vi börjar blåsning av fiber på färdiga delar redan i höst. Vi kontaktar berörda med sista datum för framgrävning så fort vi vet mer om tidsplan kring det. Anvisning kring grävning på egen tomt finns här.

Kontakta Styrelsen om ni har några frågor.

Med det önskar vi en trevlig och härlig sommar!

Med vänlig hälsning, Styrelsen