Nyhetsbrev September

 

Vi har gått in i september månad och projektet rullar på enligt plan.

Vi är i princip färdiga i Mollaryd,  kvarstår gör en tryckning under järnvägen vid Mollaryd station. Blåsning av fiber är det som kommer härnäst, vissa sträckor är redan blåsta.
Vi får skarvboxarna levererade nu på onsdag 13/9, alltså den box som ska sitta på utsidan av husvägg. Se beskrivning
Skarvboxarna kommer att delas ut i Mollaryd så snabbt vi kan och i samband med detta  stämmer vi av vilka som grävt klart. Om ni inte grävt fram slangen till husväggen redan så vore det bra att få det gjort så snart som möjligt. Grävning på egen tomt

Sista datum för ingrävning och montering av skarvboxen sätts nu på onsdag när vi har byggmöte. Vi kommer förmedla slutdatumet vid överlämning av boxen. Så att blåsningen kan påbörjas.

Vi vill även passa på att säga tack till alla som fått projektet att flyta på så bra i Mollaryd! En etapp i projektet avklarad!

Planen för grävningen har ändrats något mot vad vi sa i förra utskicket.
Just nu kör vi på tre olika håll. En maskin går i Herrljunga Elektriskas regi, där starkström och samförläggning med fiber pågår. Den maskinen är just nu i Vesene vid Storegården påväg mot Björkäng där det kopplas ihop med befintlig ledning som går mot Attorp/Molla.
Den kommer sedan förflytta sig tillbaka till Dragåsvägen/Militärvägens infart för att gå vidare upp mot Vesene By.

Grupp två med två maskiner har gått från Vesene/Tångatorp och är nu påväg ner mot Ålleskogen, ungefär halva sträckan är avklarad.

Tredje maskinen går ensam i Molla och är färdig kring Säryd/Kyrke och kör nu sista sträckan mot Haga. Den kommer därefter lämna, i två veckor för grävning på annat håll. Sedan åter för att fortsätta i Molla.

Vi saknar lite verktyg i brevlådan vid Vesene Bygdegård.
Både slangsaxen och plåtsaxen här fått fötter. Om någon av misstag fått med dessa hem får de gärna lämnas tillbaka så övriga också kan ha möjlighet att klippa sin slang och markeringband.

Med vänlig hälsning, Styrelsen

IMG_5543

IMG_8157

IMG_3241

IMG_9028

IMG_8621

1556_001-page-001